Bine a-ti venit pe fraNNNta-Design


Tutorial instalare server dedicat Counte
CaBRoN OnlineOffline
Rank: Membru
CaBRoN
Respect : 100%
Mesaje : 124
Inscris : 03/11/2013
[th][/th]
[th][/th]
[th]Tutorial instalare server dedicat Counter Strike 1.6 Non Steam sau Steam pe Windows XP,Vista sau Windows 7
Pentru a instala un server de Counter Strike 1.6 , ai nevoie de urmatoarele :a.Windows XP, Vista sau Windows 7, procesor 1000 ghz , memorie 256 ramb.Conexiune la internetc. 300 - 400 MB liber pe disc
Pasi pe care ii ai de facut pentru instalarea serverului de Counter Strike 1.6
1. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa descarci de aici instalerul SteamCMD Update Tool.
2. Dezarhivezi arhiva si urmezi pasii:

 • Dublu click pe executabilul steamcmd.exe. Va aparea fereastra neagra CMD. Aplicatia isi va face update la ultima versiune.


 • Scrii in fereastra neagra comanda : login anonymous si dai Enter


 • Scrii comanda: force_install_dir ./HLDS/ si dai Enter (folderul HLDS va fi directorul principal al serverului).


 • Scrii comanda: app_set_config 90 mod cstrike si dai Enter


 • Scrii comanda : app_update 90 mod cstrike validate si dai Enter


 • Scrii comanda: quit si dai Enter pentru a inchide fereastra CMD


 • Folderul HLDS poate fi copiat sau mutat oriunde pe calculator !


3. Instaleaza Metamod si Amx Mod X. Descarca arhiva de aici, dezarhiveaz-o si copiaza folderul addons in HLDS\cstrike .
Deschide directorul HLDS . Ar trebui sa arate asa :
Tutorial instalare server dedicat Counte 2m0MD
Apoi deschizi folderul cstrike. Ar trebui sa arate asa :
Tutorial instalare server dedicat Counte 2m0MD
Daca cele doua foldere nu arata ca in imaginile prezentate ,iar folderul HLDS are mai putin de 722 MB (aproximativ) va trebui sa reluati instalarea de la pasul 2.Daca cele doua foldere arata exact ca in imagini , atunci totul este in regula si putem trece la urmatorul pas.
Fa o copie a folderului HLDS pentru a avea un backup in cazul in care ceva nu va merge mai tarziu si trebuie sa o iei de la capat. Astfel nu va mai trebui sa descarci din nou serverul cu Server Creator.
4. Acum trebuie activat plugin-ul de baza: Metamod 1.19 . Pentru aceasta intri in HLDS\cstrike\liblist.gam si treci acolo urmatoarea line (sub celelalte):
salvezi fisierul si iesi.
5. Acum trebuie sa facem ca serverul sa fie accesibil tuturor jucatorilor - si celor care nu au steam .Daca vrei ca serverul sa fie doar Steam, treci peste aceasta etapa.Patch-uirea serverului pentru No Steam se poate face prin doua metode. Alege doar una dintre ele:

 • 5.1 Metoda dproto ! RECOMANDAT ! - aceasta este instalarea pluginului dproto (Protocol Manager). Descarca Pluginul Dproto (ultima versiune - 0.9.8.7) de aici, dai dublu click pe executabil si alegi ca folder de instalare directorul principal al serverului (HLDS).Apoi intri in HLDS\cstrike\addons\metamod si deschizi plugins.ini cu Notepad sau Wordpad, apoi adaugi acolo urmatoarea linie: • 5.2 Metoda clasica cu ajutorul fisierului swds.dll. Descarci patch-ul No Steam 47+48 de aici, dezarhivezi, dai dublu click pe executabil si alegi ca folder de instalare directorul HLDS.


Dupa activarea Metamod, acest plugin va rula pentru a face ca serverul sa accepte clienti No Steam. Dupa ce vei porni serverul vei putea verifica daca acest plugin functioneaza, dand in consola comanda meta list . Raspunsul ar trebui sa fie acesta:dproto RUN - dproto.dll v0.3.7 ini Start Never
Atentie! Instalarea acestui plugin se face pe un server original descarcat cu Server Creator, fara alte modificari la dll-uri (swds.dll, steam.dll sau altele).
NU folosi ambele metode pe acelasi server, ci doar una dintre ele !
[/th]

[th][/th]
[th][/th]
[th]
6. Intri in HLDS\cstrike\server.cfg (il deschizi cu Notepad sau Wordpad: adica : dublu click pe el , selectezi Open with , “select the program from a list”, iar acolo cauti Wordpad sau Notepad - click pe el si OK), stergi tot ce este acolo si copiezi liniile urmatoare:
7. Acum pentru ca serverul tau sa ruleze pe internet si sa se vada in lista jocului, trebuie sa intri tot in server.cfg, cauti o linie sv_lan 1 . In loc de 1 treci 0 dupa care mai adaugi si urmatoarele linii sub toate care sunt acolo:
Salvezi fisierul si iesi.
In acest moment , daca ai urmat intocmai instuctiunile , ai un server de Counter Strike 1.6 functional . Pentru o proba poti sa-l pornesti in felul urmator . Cauti in fisierul tau HLDS , executabilul hlds.exe ( ca in imagine ) , dai clic dreapta pe el si " Send to desktop " . Iti va aparea pe ecran aceeasi icoana ca in HLDS . Dublu click , se va deschide consola .Acum dai , Start Server . Poti intra pe server.Nu te grabi insa , pentru ca nu e gata . Instalerul ti-a instalat automat AmxModX 1.8.1 . AmxModX este pluginul care te ajuta sa dai comenzi , pentru ca tu sa ai serverul sub control, iti afiseaza statistici si efecte si iti introduce anumite sunete specifice ( cum ar fi monsterkill sau headshot).
In momentul acesta ai trei optiuni :1.Lasi serverul sa functioneze pe Amx Mod X asa cum este instalat ! Recomandat !3.instalezi AdminMod , iar in acest caz ai nevoie de Statsme pentru statistici si sunete.2.Instalezi Clanmod , caz in care ai nevoie si de Statsme.
In cazul in care optezi pentru Clanmod , vezi pagina de instalare Clanmod .Daca vrei sa instalezi AmxModX , atunci vezi pagina de instalare AdminMod .
Activarea mesajelor si sunetelor de evenimente (headshot,prepare to fight, monstrekill)
Daca optezi pentru prima optiune atunci ai cate ceva de configurat la Amx Mod X. In primul rand adaugi un admin (sau mai multi). vezi tutorialul de adaugare a adminilor pe Amx Mod X aici.
In al doilea rand trebuie sa activezi pluginul miscstats.amxx pentru a putea vedea mesajele de eveniment si a putea auzi sunetele (monsterkill, doublekill, prepare to fight, etc). Pentru a activa acest plugin intri in HLDS\cstrike\addons\amxmodx\configs si deschizi acolo fisierul plugins.ini cu cu Wordpad sau Notepad. Cobori pana la linia 40 si stergi ; din fata liniei cu misctats.amxx . Salvezi si iesi.
Apoi, dupa ce ti-ai pus admin cu nivel maxim pe Amx Mod X, intri pe server si dai comanda amx_statscfgmenu. va aparea un meniu pe ecran. Din acel meniu activezi sunetele si mesajele precum si comanda rank si top10 pentru jucatori.
 
Ce trebuie sa faci ca sa mearga /rank si /top10
Intri in HLDS\cstrike\addons\amxmodx\configs unde deschizi amxx.cfg cu Notepad sau Wordpad. Mergi pana la linia 161 unde ai csstats_rank 1 si inlocuiesti cu valoarea 0 .
8. Inca un pas iportant este adaugarea hartilor . Avand in vedere ca instalerul ti-a instalat doar hartile de baza ( de dust , de inferno etc ) trebuie sa instalezi manual celelalte harti , daca vrei bineinteles . Cel mai simplu mod pentru a face acest lucru este sa copiezi fisierul maps din folderul unde ai tu instalat jocul , in fisierul serverui . De ex : tu ai intalat jocul ( Counter Strike 1.6 ) in C ; mergi acolo deschizi pana ajungi in cstrike\maps ; de acolo dai "copy" la fisierul maps , si te duci in HLDS\cstrike (deci in server) unde dai "paste". Inainte insa , salveaza folderul maps din HLDS\cstrike oriunde pe disc , pentru mai multa siguranta .
 
Verificarea adresei IP a serverului
Daca cumva ai probleme de conectare la server, adica jucatorii incearca sa se conecteze insa nu reusesc, iar jocul incearca de mai multe ori conexiunea si nu reuseste sa se conecteze vezi tutorialul de verificare a ip-ului de aici.
 
Inscrierea serverului in Masterserverele Setti si Csservers.ro
Acest pas este optional. Pentru ca serverul sa aiba mai multi jucatori poti sa-l inscrii si in Masterserverul Setti. Acest Masterserver are peste 20 000 de utilizatori zilnic...multi din ei ar putea intra si pe serverul tau. Vezi tutorialul de inscriere in Masterserverul Setti. Pentru a inscrie serverul in Masterserverul Csservers.ro , ai nevoie in primul rand de o adresa DNS a serverului (vezi aici tutorialul), dupa care intri aici si completezi formularul.
Dupa instalarea serverului va recomand sa il lasati pe AMX ModX !
[/th]


Re: Tutorial instalare server dedicat Counte
wgromania OnlineOffline
Rank: Membru nou
wgromania
Respect : 100%
Mesaje : 18
Inscris : 15/02/2014
o metoda foarte buna , felicitari  Design creat si realizat de fraNNNta-Design.com
  Acum este: Lun Sept 23, 2019 6:08 am