Bine a-ti venit pe fraNNNta-Design


INTERNETUL FOLOSIT ALTFEL
mihai OnlineOffline
Rank: Membru
mihai
Respect : 100%
Mesaje : 582
Inscris : 21/02/2016
INTERNETUL FOLOSIT ALTFEL
Cred că ar fi foarte interesant să încercăm să ne folosim de internet într-un alt fel. În general, foarte mulți utilizatori navighează pe internet fără o țintă fixă, sunt în căutare de mondenități sau de ceva care să îi distreze pe moment. Bine, sunt și foarte mulți care sunt în căutare de anumite informații legate de un punct de interes pentru momentul respectiv. Aceștia pot fi foarte ușor induși în eroare de tot felul de publicări eronate.

În acest moment înca putem să spunem că INTERNETUL este cea mai mare bază de date din lume. Fiind cea mai uzitată soluție de informare din întreaga lume, datorită faptului că aceasta este disponibilă fără un regim special de accesare și costuri suplimentare, totuși nu putem fi siguri de corectitudinea informațiilor găsite aici. Pentru a putea ajunge la acel punct de interes și acesta să fie și corect, este nevoie de o verificare mai amănunțită.

În ziua de azi trebuie să învățam să folosim corect această bază de date, toate informațiile trebuie să le probăm și sa învatam să selectam informațiile adevarate sau corecte. Din păcate aceasta imensă bază de date este amestecată și cu GUNOI. O parte din acest gunoi al internetului, este constituită din informații false. Postările unor persoane care iși exprimă tot felul de opinii despre un domeniu în care nu au nici cea mai mică pregatire sau nu dețin nici măcar cunoștințele de bază ale acestuia, copii care publică tot felul de materiale sub o identitate falsă, unii care iși insușesc chiar și titulaturi pe care nu le dețin, reprezintă alt motiv al informațiilor false postate pe Internet.

Un alt GUNOI al internetului îl reprezintă trimiterea către destinații false. Acel loc în care suntem trimiși de anumite link-uri sau adrese cu redirectare, unde nu am avut în intenție să ajungem. Printr-o selectare a unei destinații dintr-un motor de căutare unde am citit că ar conține un punct de interes. Mai sunt și site-uri în care pe unele pagini există link-uri cu un mesaj fals, trimițându-ne în alte destinații decât cele căutate.

În cazul situațiilor de mai sus, de foarte multe ori întalnim capcane, ajungem la destinații unde ne sunt recomandate instalări ale unor aplicații în calculatorul propriu sau sub o altă formă ne generează un mesaj care ne solicită să alegem dacă dorim sau nu o anumită recomandare. În astfel de situatii putem să fim victime sigure, orice alegere am face noi clicul este purtător de o aprobare. Indiferent daca dai click pe YES sau NO, se ajunge la a da cale liberă pentru instalarea unei aplicații în sistemul nostru. Aceste aplicații pot deschide porturi pentru accesarea calculatorului din exterior și acesta poate primi tot felul de comenzi care se folosesc de resursele sistemului nostru și drept urmare calculatorul începe să funcționeze anevoios. Se mai pot folosi și de sistemul nostru și pentru a ataca o anumită destinație din internet.

Cred că ar fi foarte multe de punctat în legatură cu acest subiect, prin exemple de conținut prost al internetului. Ar fi interesant să discutăm pe această temă în mai multe rânduri, tratând fiecare fenomen împreuna. Ca exercitiu cred că ar fi foarte interesant să participăm mai mulți la identificarea conținutului prost și metode prin care să probăm acest lucru. Astfel, poate reușim să ne educam copiii în a utiliza în mod corect internetul, pentru că nu îi vom putea ține departe de acesta.

Noi dorim ca împreuna cu tine să demarăm un program prin care să dezvoltăm proiecte de colectiv pentru mai micii utilizatori, unde mai multi vor participa de acasă și vor pune fiecare câte o particică, iar la sfârșit să îi surprindem printr-un rezultat fascinant. Posibil ca prin acest fel să le stârnim interesul de a-și pierde timpul pe internet într-un mod constructiv și educativ. Aceasta, cred că ar fi o a doua secțiune de implementat în site-ul nostru, pentru a le trata în mod diferit.


Re: INTERNETUL FOLOSIT ALTFEL
Lucifer @ Frannnta-Design OnlineOffline
Rank: Membru
Lucifer @ Frannnta-Design
Respect : 100%
Mesaje : 490
Inscris : 24/09/2016
Hmm interesant! :)    Design creat si realizat de fraNNNta-Design.com
    Acum este: Joi Ian 23, 2020 9:27 am