Bine a-ti venit pe fraNNNta-Design


Ce este un IP static?
mihai OnlineOffline
Rank: Membru
mihai
Respect : 100%
Mesaje : 582
Inscris : 21/02/2016
IP Routabil este ip-ul unui calculator conectat direct la internet. De ex abonatii Cablelink au asa ceva, la fel si cei Astral, pt ca din modem iti intra direct in calculator netul. Mai sunt si altii bineinteles. Cei din retelele de cartier nu au asa ceva. Serverul retelei, in care intra netul, are IP routabil. Restul au IP de retea, de forma 192.168.0.x sa zicem... Ei ies pe net prin server, nu direct, si pe net apar ca avand ip-ul serverului.

Deosebirile nu par a fi asa mari, in fond tot iesi pe net pana la urma, dar conteaza in alte domenii. Cel cu ip neroutabil (aia din retele) nu pot face un server de CS (sa zicem) pe care sa intre altii in afara retelei. Pt ca eu cand m-as conecta, m-as conecta la ip-ul serverului, dar nu pe el ruleaza serverul, ci pe un calculator din retea... Cei cu IP neroutabil nu pot intra activi pe huburi, doar pasivi, si aici sunt probleme pt ca legaturile pasiv-pasiv nu sunt posibile in sistemul Direct Connect. Nu poti face un server FTP pe calculatorul tau, de ex. Si in general facand parte dintr-o retea ai lag mai mare la orice, pt ca trebuie sa treaca semnalul si prin server inainte sa iasa pe net. Ca sa nu mai zic ca daca unul dintr-o astfel de retea ia ban pe un server sau pe un hub, toti din retea sunt banati pt ca toti intra cu acelasi IP.

Anumite chestii se pot corecta prin forward de porturi, dar trebuie sa stiti ce sa cereti adminului retelei si sa vrea si ala sa va faca setarile. Si se poate cumpara o clasa de IP-uri de la RNC (reteaua nationala de calculatoare parca). De exemplu daca e o retea de 200 de calculatoare, sa zicem, se cumpara o clasa de 255 de IP-uri, fiecarui calculator i se da unul, si desi in continuare ies prin server pe net, fiecare are insa IP routabil. O clasa nu e foarte scumpa daca se imparte la toti utilizatorii retelei, si merita investitia.


Re: Ce este un IP static?
Lucifer @ Frannnta-Design OnlineOffline
Rank: Membru
Lucifer @ Frannnta-Design
Respect : 100%
Mesaje : 490
Inscris : 24/09/2016
Util acest post , dar ok ar fi să postezi şi sursa de unde ai extrat informaţiile :D    Design creat si realizat de fraNNNta-Design.com
    Acum este: Lun Ian 27, 2020 5:01 pm