Bine a-ti venit pe fraNNNta-Design


[Tutorial] Backup Bază de date MySQL
Lucifer @ Frannnta-Design OnlineOffline
Rank: Membru
Lucifer @ Frannnta-Design
Respect : 100%
Mesaje : 490
Inscris : 24/09/2016
Backup-ul reprezintă o copie de siguranţă a bazei de date (MySQL), şi este recomandat să se facă periodic în funcţie de frecvenţa actualizărilor ce au loc în baza de date. Cu cât frecvenţa actualizărilor/modificărilor este mai mare, cu atât este recomandat să se facă o copie de siguranţă a bazei de date mai des, pentru a minimiza riscul pierderilor de informaţii.

Acestea fiind spuse, să trecem la răspunsul întrebării: Cum se face backup la bază de date MySQL?
Ei bine, în funcţie de scriptul folosit, există mai multe modalităţi prin care puteţi face backup la o bază de date. Cea mai comună şi folosită metodă este efectuarea unei copii de siguranţă din cPanel-ul (PhpMyAdmin) contului de găzduire, şi se poate face urmând paşii de mai jos:

1. Autentificaţi-vă în cPanel, apoi faceţi click pe iconiţa PhpMyAdmin din secţiunea Databases.
2. Vă autentificaţi cu utilizatorul şi parola setate pentru PhpMyAdmin.
3. Din partea stângă (Databses)... selectaţi baza de date căruia doriţi să-i faceţi back-up.
4. După ce vi se afişează structura bazei de date (Table / Action / Records / Type / Collation), apăsaţi pe butonul Export din meniul superior.
5. Va trebui să fiţi atenţi ca toate tabelele bazei de date să fie inserate (vedeţi în stânga - Sellect All - în mod implicit sunt selectate toate tabelele, dacă nu vreţi să le exportaţi pe toate, puteţi să le selectaţi numai pe cele dorite), şi să fie bifat câmpul SQL.
6. Bifaţi Structure, Add DROP TABLE, Add IF NOT EXISTS, Add AUTO_INCREMENT Value şi Enclose table and field names with backquotes.
7. Bifaţi Data, Complete inserts, Extended inserts şi Use delayed inserts.
8. Alegeţi Save as file din josul paginii, şi bifaţi "ziped" pentru compresia fişierului. În acest fel o să aveţi un fişier mai redus ca dimensiune.
9. Daţi click pe "Go" şi o să aveţi ca rezultat un fişier .zip de forma: numebazadedate.sql.zip, pe care îl salvaţi în calculatorul dumneavoastră.

Vă spuneam mai sus că în funcţie de scriptul folosit există mai multe modalităţi prin care puteţi face backup unei baze de date. De pildă, dacă deţineţi un forum IP Board (IPB), puteţi face backup mult mai uşor, via: ACP -> Support -> SQL Management -> SQL Back UP    Design creat si realizat de fraNNNta-Design.com
    Acum este: Vin Sept 25, 2020 1:55 pm