Bine a-ti venit pe fraNNNta-Design


[Tutorial] Configurare Email via Smtp în IPB
Lucifer @ Frannnta-Design OnlineOffline
Rank: Membru
Lucifer @ Frannnta-Design
Respect : 100%
Mesaje : 490
Inscris : 24/09/2016
Deşi nu este dificil, există utilizatori care nu reuşesc să configureze corect setările de trimitere a email-urilor din partea comunităţilor IPB deţinute, prin intermediul protocolului SMTP. De aceea, încerc să vin în ajutorul lor cu câteva explicaţii.
 
Pentru început, creaţi-vă o adresă de email de genul ceva@domeniul-vostru. ro/com.
 
Al doilea pas este să accesaţi ACP-ul formului deţinut şi să mergeţi în System Settings -> Email Set-up. Odată ajunşi aici completaţi câmpurile în următorul mod:
 
Mail delivery method: SMTP
Send HTML emails: Yes sau No, cum doriţi
Community incoming email address: introduceţi adresa de email creată mai sus sau o altă adresa de email unde să puteţi primii emailuri
Community outgoing email address: introduceţi adresa de email creată mai sus
Override SMTP host: de obicei este localhost, dar dacă nu funcţionează aşa contactaţi firma de găzduire şi întrebaţi care este SMTP Host
Override SMTP port: de obicei este 25
SMTP Username: în cele mai multe cazuri dacă SMTP Host este localhost nu completaţi nimic, dacă nu este localhost sau vi se cere, va trebui să scrieţi adresa de email pe care aţi creat-o. Dacă nu funcţionează autentificarea contactaţi firma de găzduire şi întrebaţi despre SMTP username.
SMTP password: în cele mai multe cazuri dacă SMTP Host este localhost nu completaţi nimic, dacă nu este localhost sau vi se cere, va trebui să scrieţi parola adresei de email pe care aţi creat-o. Dacă nu funcţionează autentificarea contactaţi firma de găzduire şi întrebaţi despre SMTP password.

*Câmpurile SMTP Username şi Password trebuie ori completate amândouă ori lăsate libere amândouă.
Enhanced SMTP Helo: aici este de regulă HELO
PHP mail extra options: nu completaţi nimic

 
Salvaţi, şi totul ar trebui să fie în regula acum.    Design creat si realizat de fraNNNta-Design.com
    Acum este: Vin Sept 25, 2020 1:53 pm